مونو باب
همه عناصرِ بزرگوارِ
پنج شنبه 10 شهريور 1401 ساعت 17:34 | بازدید : 497 | نویسنده : ولی غلامی | ( نظرات )

همه عناصرِ بزرگوارِ

۱. صبح، به عنوان عضو هیات مصاحبه کننده از متقاضیانِ ورود به دوره دکترا، می روی دانشگاه. 

بعد از مدتی اولین متقاضی وارد اتاق مصاحبه می شود. 

مردی است نزدیک به پنجاه سال.  

از رزومه اش می پرسی.

 می گوید در فلان واحد دانشگاهی سالهاست درس ریشه های انقلاب تدریس می کند. 

خوشحال می شوی. 

با خود می گویی لابد زمینه نظری خوبی باید داشته باشد. 

سوالاتی می پرسی پاسخی ندارد.

 سوالات خیلی ساده تر می پرسی.

 پاسخی ندارد. 

 

می پرسی کدام کتاب را تدریس می کنی. می گوید نام کتاب را نمی دانم. 

می پرسی نویسنده اش؟

 می گوید یادم نیست؛ همان کتاب که جلدش زرد است!

 

۲. در مصاحبه  دو می گیرد. 

ترم تحصیلی شروع می شود. 

با تعجب می بینی در کلاست نشسته!

 تا پایان ترم گویی برای اجسام بی جان سخن می گویی. 

احساس می کنی تدریس در کلاس دکترا کاری پوچ و بیهوده است.

 یک بیگاری واقعی.

 

۳. پایان ترم است.

 مقاله ای به عنوان کار تحقیقی ارائه کرده. مقاله نسبتا خوب و منسجمی است. تعجب می کنی؟! 

عباراتی از مقاله را در گوگل جستجو می کنی، متوجه می شوی مقاله متعلق به نویسنده دیگری است که قبلا چاپ شده. تنها چیزی که تغییر یافته نام نویسنده است.

 

۴. وارد سایت دانشگاه می شوی.

 به رزومه بعضی از همکارانت سر میزنی. 

دو تن از همکاران که  زن و شوهر هستند هرکدام در طول یکسال گذشته حدود بیست و پنج مقاله ISI چاپ کرده اند.

 می دانی که هیچ کدام توانایی چندانی در نگارش به زبان خارجی ندارند. معلوم است که شروع این خطوط تولید کجا قرار دارد! 

هفته پژوهش است. به عنوان پژوهشگر نمونه از هر دو تجلیل شایسته ای می شود.

 

۵. دم در دانشگاه جلوت رو می‌گیرند.متوجه می شوی از پرسنلی است که قبلا در آشپزخانه بود و حالا به عنوان نگهبان دارد کار می کند. 

 

وارد سلف می شوی. یکی از نگهبان های سابق در حال خدمت در آشپزخانه است. 

ورودی دانشکده روی پارچه نوشته هایی انتصاب شایسته و بجای یکی از معاونت ها را به او تبریک گفته اند.

یادت می آید که او همان دانشجویی است که سه سال پیش امتیازش در مصاحبه دکترا دو شد و کتابی که جلدش زرد رنگ است را تدریس می کرد! 

 

۶. برخی معتقدند یکی از مهمترین علل توسعه نیافتگی ما نبود سیستم و کارکرد سیستماتیک است. 

چه کسی می گوید ما سیستم نداریم؟! 

همه عناصرِ "بزرگوارِ" فوق به نحو سیستماتیک و در هماهنگی کامل و به نحو "شایسته و بجا" باهم کار می کنند.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


جهان رنگ عوض کرده
پنج شنبه 10 شهريور 1401 ساعت 17:30 | بازدید : 366 | نویسنده : ولی غلامی | ( نظرات )

جهان رنگ عوض کرده

جهان رنگ عوض کرده و پنجره ها باز شده اند.لباس ها تغییر کرده اند 

و نام ها و آرزوها ...

پس چرا هر بار قرار است که از مادر بگوییم، باز از قورمه سبزی و دمپختک و سازگاری و رنج و بغض میگوییم؟... 

مادرهای خیلی از ما، همین سناریو را قبول کردند و تمام شدند اما چرا باید این را بهترین سناریو دانست و مادرانی که به لاک ناخن  و بوتاکس فکر نمی کردند و از بام تا شام به فکر زاد و توش خانه بودند و هی قربان صدقه ی دردانه ها می رفتند را بهترین بدانیم؟

مادرانی که خیلی زود به سرزمین مادربزرگی سفر می کردند و این بار غرق در سرویس دهی به نوه و عروس و داماد می شدند و دچار دست و پا درد و دم کرده ی گل گاو زبان....

می شود سناریوهای بهتری نوشت.

باورهای مشترک تازه تری خلق کرد.

مادر امروز یا شاغل است یا سهمی در امور بیرون از خانه دارد.درس خوانده است.از آنچه در دنیا می گذرد با خبرتر است.به خودش می رسد و بجای شنبلیله و پیاز داغ بوی عطر می دهد.

ماتیک می زند و بوتاکس می کند.گاهی به هر دلیل سرپرست خانوار است.‌..

مادر امروز را می شود طور دیگری دوست داشت.

برای جلو رفتن باید باور مشترک و قصه ی تازه تری خلق کرد.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


کدام گل برای کدام مادر
پنج شنبه 10 شهريور 1401 ساعت 17:26 | بازدید : 392 | نویسنده : ولی غلامی | ( نظرات )

کدام گل برای کدام مادر مناسب است؟

مادران متولد فروردین

مادر‌های متولد این ماه شجاع، پر حرارت، خونگرم و کنجکاو هستند.گل‌های تیغ دار مثل رز یا لاله قرمز برای مادران فروردین مناسب هستند. فروردین ماهی‌ها احساسات خود را راحت نشان می‌دهند و مطمئن باشید چشم‌های او به محض دیدن گل‌های زیبای شما از خوشحالی برق خواهد زد. 

مادران متولدین اردیبهشت

مادران متولد اردیبهشت به اجسام زیبا و آرامش بخش علاقمند هستند. این خانم‌ها اغلب سرسخت و گاهی حتی یکدنده هستند، ولی در عین حال قلبی نرم و مهربان دارند. گل نیلوفر، به دلیل ظاهر زیبا و بوی مطبوعی که دارد، احساسات رومانتیک انسان را بر می‌انگیزد و در نتیجه گزینه بسیار خوبی برای این یک مادر اردیبهشتی است. 

مادران متولد خرداد

مادران متولد خرداد دوست دارند به فرزندانشان راه و رسم زندگی را بیاموزند و به آن‌ها یاد بدهند از آنچه که دارند لذت ببرند. آن‌ها شخصیتی شاد و پرتکاپو دارند و از قدرت تخیل زیادی برخوردارند. گل‌های آفتابگردانی که در گلدانی رنگارنگ و زیبا قرار داده شده اند با شخصیت خلاق این خانم‌ها هماهنگ است. همین طور رز‌های صورتی، نارنجی، زرد و سفید در کنار هم گزینه‌ای مناسب هستند

مادران متولد تیر

خانواده اولویت اول این خانم‌های حساس و مهربان است. مادران متولد تیرماه بسیار دلسوز و خوش قلب هستند و از دیدن گل‌هایی مثل زنبق سفید خوشحال می‌شوند. گل‌ها به او نشان می‌دهند که چقدر قدردان زحمات و روح بزرگ او هستید. می‌توانید از گل‌های سوسن هم به عنوان نماد احترام استفاده کنید تا بداند چقدر شخصیتش را دوست دارید

مادران متولد مرداد

مادران متولد مرداد قدرتمند، با اعتماد به نفس، منظم و سخاوتمند هستند. همه اطرافیان از جربزه وجسارت آن‌ها تعجب می‌کنند و از خود می‌پرسند چگونه ممکن است که کسی در مدتی کوتاه به چنین موفقیت‌هایی دست پیدا کند. گلی را انتخاب کنید که نمایانگر سخاوت و شخصیت بزرگ او باشد. همه گل‌های زیبا او را خوشحال می‌کنند، به شرط اینکه به شکل یک دسته گل بزرگ و برازنده او باشد

مادران متولد شهریور

این خانم‌ها مادرانی منظم و وظیفه شناس هستند. آن‌ها به فرزندانشان یاد می‌دهند که چگونه در کار‌های خود دقیق باشند و بهترین کیفیت را ارائه دهند. مادران متولد شهریور افرادی ایده آل گرا هستند که همیشه در کنار فرزندانشان هستند و به آن‌ها کمک می‌کنند. گل مروارید یا آفتابگردان هدیه‌ای مناسب برای آن‌ها است

مادران متولد مهر

این مادر‌ها احساساتی، جذاب، با هوش و دوست داشتنی هستند. بونسای یا بامبو بهترین گل‌هایی هستند که می‌توانید برای این مادران هدیه بیاورید. از آن جایی که آن‌ها تحت تاثیر سیاره ونوس هستند، مجموعه‌ای از گل‌های لاله هم خوشحالشان خواهد کرد

مادران متولد آبان

این مادران بهترین دوست، معلم و محافظ فرزنداشان هستند. این زنان قدرتمند و با اراده، همیشه به فرزنداشان در راه رسیدن به اهداف بزرگ کمک می‌کنند. خیلی از آن‌ها در زندگی بچه هایشان نقش رهبر را به عهده دارند. گل‌هایی گه گلبرگ‌های قرمز دارند، گل‌های سفید، و گل‌های بزرگ آن‌ها را خوشحال خواهد کرد. 

مادران متولد آذر

این خانم‌ها روشنفکر هستند و ذهنی باز و روحی مستقل دارند. همیشه محیط خانه را شاد و پرانرژی می‌کنند و همیشه دوست دارند فرزندانشان را به سفر و گردش ببرند. برای آن‌ها گل میخک ببرید، چون این گل‌ها نشاندهنده عشق و علاقه هستند. 

مادران متولد دی

این مادران ظریف و حساس وظیفه مادری خود را کاملاً جدی می‌گیرند و آن را جزو اولین اولویت‌های زندگی خود قرار می‌دهند. از هوش طنز بالایی برخوردارند و سعی می‌کنند شادی و نشاط را در محیط خانه حاکم کنند. گل‌های ارکیده به دلیل زیبایی خاص و دوامی که دارند هدیه مناسبی برای مادران متولد دی ماه هستند.

مادران متولد بهمن

این خانم‌ها مهربان و در عین حال منظم و مرتب هستند، و مسایل و مشکلات بزرگسالان را به راحتی با فرزاندشان مطرح می‌کنند. آن‌ها در برقراری ارتباط با دیگران موفق هستند و هنگام بحث و جدل احساساتی نمی‌شوند. مادران متولد بهمن می‌توانند دوستی وفادار و همیشگی باشند. گل‌های بنفشه نماد وفاداری هستند و آن‌ها را بی نهایت خوشحال می‌کنند، همین طورگلِ فراموشم نکن می‌تواند هدیه خوبی برای آن‌ها باشد

مادران متولد اسفند

داشتن مادر متولد اسفند یعنی آزادی فکر و بیان در محیط خانه. او به رویا‌های شما گوش می‌دهد و به شما اطمینان می‌دهد که آرزوهایتان به حقیقت خواهد پیوست. دسته گل‌های بزرگ او را چندان خوشحال نمی‌کند، در عوض ترجیح می‌دهد یک شاخه گل زیبا هدیه بگیرد. غنچه رز سفید یا زنبق زرد او را بی نهایت خوشحال خواهد کرد.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تیپ اجتماعی بی شرف
پنج شنبه 10 شهريور 1401 ساعت 17:24 | بازدید : 393 | نویسنده : ولی غلامی | ( نظرات )

در توصیف تیپ اجتماعی «بی شرف»

جوزج زیمل جامعه شناس آلمانی- که در اوایل قرن بیستم چشم از جهان فروبست- از جمله جامعه شناسانی بود که به ساخت تیپ اجتماعی بسیار علاقه داشت. 

او در آثارش از تیپ خسیس، ولخرج، غریبه، ماجراجو و فقیر نوشت. 

برای مثال در توصیف دو تیپِ «خسیس» و «ولخرج» معتقد بود که خسیس خوشبختی را صرفا در داشتن پول می بیند بدون آنکه به بهره مندی از پول و لذت حاصل از آن فکر کند.

در مقابل، آدم ولخرج از لذت فوری که از خرج کردن پول به دست می آورد خشنود است.

در این نوشته کوتاه با تأثیر از میراث زیمل، تلاش می شود تا تیپ اجتماعی « بی شرف» معرفی شود.

تیپِ اجتماعی بی شرف در همه عرصه های جامعه، از صدر تا ذیل آن، قابل شناسایی است و محدود به حرفه خاصی نیست و همانطور که از نام آن پیداست «بی شرفی» در کردار مهم ترین ویژگی آن است. 

در سیاست، در اقتصاد، در فرهنگ و در اجتماع می توان مصداق های بی شرفی را دید. 

در عرصه اقتصاد، «آدم بی شرف» همواره خودش را آدمی زرنگ و فرصت ساز می داند. او بی شعور نیست ولی همه شعورش را در جهت تحکیم منافع فردی اش بکار می گیرد.

اگر جامعه گرفتار ویروس کرونا می شود او تلفن را برمی دارد و با جاهای مختلف تماس می گیرد و در یک روز تعداد زیادی ماسک و مواد ضدعفونی کننده را به انبارها منتقل می کند و سپس با فروش آنها میلیون ها تومان به جیب می زند. 

او به فرصت سازی اقتصادی در پس هر بلا یا مصیبتی می اندیشد. 

با بروز هر مصیبت، او از خوشحالی در پوستش نمی گنجد چون فکر می کند نردبانی برای ارتقاء یافته است. 

به همین دلیل به هنگام رانندگی به شکل تحسین آمیزی در آینۀ ماشین، خودش را تماشا می کند و به خاطر شکار فرصت ها با چشمک زدن در آینه به خودش می گوید « مخلصیم قربان».

مقامی که صحبت هایش را در جلسات با خواندن سوره ای از قرآن آغاز می کند و به دوستان صمیمی اش می گوید که راه پیشرفت در جمهوری اسلامی همین است

مدّاحی که پس از مجلس ترحیم و پس از شمارش ولع آمیز اسکناس های داخل پاکت سفید، آنرا به سمت پدر متوفی پرتاب می کند و می گوید« حاجی مارو گرفتی؟»

سلبریتی هایی که در اوج هراس مردم برای مواجهه با کرونا به تبلیغ تجاری کالاهای در انبار مانده می پردازند، استاد داوریی که حتی یک سطر از پایان نامه دانشجو را نخوانده است ولی در جلسه دفاع یک ساعت درباره ضعف های پایان نامه حرف می زند

مأموری که علیرغم تأکید فرمانده اش بر عدم برخورد فیزیکی با دانشجویان، به دلیل ناکامی هایش در ادامه تحصیل دانشجویان را کتک می زند

فردی که دو سال است در مقابل داروخانه ها می ایستد و با نشان دادن نسخه و جلب ترحم مردم از آنان اخّاذی می کند

پزشکی که در راهروهای بیمارستان بریدۀ یک کاغذ مندرس حاوی شماره کارت را به خانواده بیمار می دهد و به آنان می گوید که کاری با بیمه و بیمارستان ندارد و تا پیامک واریز بیست و هشت میلیون تومان را دریافت نکند عمل مریض را آغاز نخواهد کرد

مسئولی که مستقیم به دوربین نگاه می کند و لبخندزنان به مردم دروغ می گوید، نمونه هایی از تیپ بی شرف اند. 

بین «بی شرفی اولیه» و «بی شرفی ثانویه» باید تمایز قائل شد. 

هر فرد معمولی ممکن است به ناچار یا به هر دلیلی در اوقاتی از زندگی اش بی شرفی بورزد. 

در اینجا «بی شرفی» می آید و می رود. موقّت و گذراست. در بی شرفی اولیه فرد هنوز می تواند بی شرفی خود را تشخیص دهد.

  او می داند که بی شرفی ناپسند است و در خلوت خود از بی شرف بودن شرمگین است و خودش را سرزنش می کند. ولی در بی شرفی ثانویه، «بی شرفی» بخشی از شخصیت فرد می شود. بی شرفی می آید، رسوخ می کند و می ماند. 

در بی شرفی ثانویه مرز بین فرد و بی شرفی مشخص نیست. بی شرفی همان فرد و فرد همان بی شرفی می شود. در اینجا فرد با افتخار بی شرفی اش را فریاد می زند. در کل، بی شرفی به عنوان روش تبدیل به منش فرد می شود.

جامعه ایران شکاف های اجتماعی فراوانی دارد که شکاف قومیتی، شکاف مذهبی، شکاف طبقاتی، شکاف جنسیتی، شکاف نسلی از آن جمله اند.

ولی به نظر می آید که مهم ترین شکاف جامعه ایرانی در این روزهای سخت، «اَبَرشکاف شرافتمند / بی شرف» باشد. 

منظور آنکه در همه شکاف های اجتماعی یادشده می توان به دنبال سنخ بی شرف گشت. برای مثال این روزها هم فقیر و هم ثروتمند می توانند بی شرف باشند. 

این روزها به دلیل بحران های اقتصادی و اجتماعی گسترده، وسوسه های گوناگونی به سراغ مان می آید. وسوسه هایی که تحقق آنها با پایمال کردن منافع جمعی به نفع منافع فردی میسر است. در نتیجه شرافتمند ماندن این روزها آزمونی سخت برای هر ایرانی است. 

تصور جامعه ای که در آن بی شرفی اولیه به بی شرفی ثانویه سوق یابد تصوری ترسناک است.  روزی که دیگر نه شاهد سنخ بی شرف، بلکه شاهد جامعه ای بی شرف باشیم.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


صفحه قبل 1 صفحه بعد

منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
پیوندهای روزانه
آرشیو مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند





آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 4
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 120
:: باردید دیروز : 54
:: بازدید هفته : 410
:: بازدید ماه : 174
:: بازدید سال : 10558
:: بازدید کلی : 12422